Bemer fysische vasculaire therapie

Bemer therapie wordt gegeven door middel van een mat (de Bemer-Body) waar u 8 tot 20 minuten op ligt. Via de mat worden vooraf ingestelde elektromagnetische pulsen aan het lichaam doorgegeven. Aanvullend kan met behulp van een Bemer-pad of Bemer-Light een lichaamsgebied extra worden behandeld, bijvoorbeeld bij een blessure of een aangedane huidzone.

Speciaal voor paarden is er nu ook de Bemer Veterinair. Het werkingsprincipe is identiek aan de humane variant en is bij uitstek geschikt om uw paard te ondersteunen bij het verbeteren van de algehele conditie. Daarnaast is de Bemer Veterinair geschikt om uw paard sneller te laten recupereren van trainingen en wedstrijden en kan lokaal worden ingezet om het herstel van blessures te bespoedigen.

Bemer fysische vasculaire therapie, wat is het?

Bemer is in staat de doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren. Hiermee ondersteunt Bemer het zelfgenezend en herstellend vermogen van uw lichaam. De bloedsomloop voorziet het lichaam van voedingsstoffen en zuurstof. 75% van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie of haarvaten). Daar voorzien bloedcellen de weefsels en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voeren ze tegelijkertijd afvalstoffen af.

Hoe werkt het ?

Het hart zorgt ervoor dat het bloed door het lichaam wordt getransporteerd. Ons lichaam bevat een netwerk van meer dan 120.000 kilometer aan bloedvaten. Het hart kan dit niet alleen en wordt in deze functie ondersteund. De kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen voort door eveneens een pompbeweging te maken, de zogenaamde “vasomotie”. Bovendien reguleren ze door hun beweging de bloedstroom, waardoor gebieden met een tijdelijk hogere behoefte aan energie een betere doorbloeding krijgen dan gebieden die op dat moment met wat minder toekunnen.

De Bemer therapie zorgt met behulp van elektromagnetische pulsen dat de pompende beweging van de fijne bloedvaten wordt gestimuleerd, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd. De lichaamscellen krijgen een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor zijn ze beter in staat zijn om hun taken uit te voeren, zoals wonden dichten,  ziekten en pijn bestrijden, energie genereren voor lichamelijke en geestelijke prestaties of het algemene welzijn herstellen. Daarnaast betekent deze verbeterde doorbloeding ook dat afvalstoffen beter uit het lichaam kunnen worden afgevoerd.

Bemer, voor welke doeleinden geschikt?

Een verbeterde doorbloeding staat aan de basis van het herstel van veel verstoorde lichaamsfuncties. Hieronder wat voorbeelden.

  • Artrose
  • Acné
  • Pijn in gewrichten (Reuma en Fibromyalgie)
  • Wondherstel, ook bij diabetes
  • Versnellen herstel botbreuken en kneuzingen
  • Verbeteren mentale en fysieke prestaties
  • Vermoeidheid

Bij juist gebruik van de Bemer ondervindt 90% van de gebruikers binnen 6 weken merkbare verbetering.

Wetenschappelijke onderbouwing

Er zijn tal van onderzoeken uitgevoerd en gepubliceerd op Pubmed naar de werking en de effectiviteit van de Bemer. In Duitsland en de USA is de Bemer gecertificeerd als medische apparatuur.

Mogelijkheden bij Praktijk Gezond Leusden

Behandeling met de Bemer kan apart worden gedaan en/of worden gecombineerd met de andere therapieën. Indien u een voetreflex massage boekt zal de Bemer automatisch onderdeel uitmaken van de behandeling (uiteraard nadat we de zeer weinige contra-indicaties hebben doorgenomen). Ook kunt u een Bemer huren of kopen bij Gezond Leusden. Uiteraard wordt u met het juiste gebruik daarvan zorgvuldig begeleid.

Er worden regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten gegeven waarin het gebruik en de voordelen van de Bemer worden toegelicht. Vraag naar data en mogelijkheden deze bijeenkomst te bezoeken.

Uitgebreide informatie kunt u vinden op de Nederlandse website van Bemer

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.