Voetreflexologie

 

 

Voetreflex Massage

 

Wat is voetreflexologie

Voetreflexologie is een veilige natuurgeneeskundige therapie, die effect heeft op zowel lichaam als geest. Massage van de reflexzone’s stimuleert de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme dat ieder mens van nature heeft. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en meer zuurstof en voedingsstoffen bereiken de cel. Dit heeft een vitaliserend en opbouwend effect, het lichaam wordt in staat gesteld zijn natuurlijke balans te hervinden.

 

 

Massagevormen

Er zijn twee verschillende massagevormen:

  • Bij de neurologische massagevorm gaat men ervan uit dat +/- 30.000 zenuwuiteinden op de voeten corresponderen met alle delen in het menselijk lichaam zoals organen, weefsels, spieren, pezen, botten en gewrichten. Zo wordt het hele lichaam weerspiegeld in de voeten en kan door middel van het masseren van reflexzones via het centraal zenuwstelsel het hele lichaam worden bereikt en behandeld.
  • De energetische massagevorm gaat ervan uit dat alle cellen in het lichaam een elektromagnetisch veld en een eigen trillingsfrequentie hebben. Ook heeft het lichaam een uitstraling die onder andere met Kirlianfotografie en biofotonentellers meetbaar is. Massage’s op de voet kunnen zich richten op dit energetische deel van de mens. De chakramassage, de metamorfosemassage en de meridiaanmassage zijn voorbeelden van de energetische massagevorm.

Holistische benadering

Van oudsher werd voetreflexologie toegepast in China. Achter de Traditionele Chinese Geneeskunde waarvan voetreflexologie een belangrijk onderdeel vormt zit een holistisch mensbeeld waarin lichaam- geest en emotie een eenheid vormen. Naast de lichamelijke functies is elk orgaan ook gekoppeld aan een bepaalde emotie.
Emotionele problemen zoals verdriet kunnen orgaan- en mentale problemen geven, maar ook omgekeerd. Een blokkade  in een energiebaan kan dus zowel een lichamelijke als emotionele oorzaak hebben of beiden. Bij het vinden van de oorzaak van de klachten wordt er uit gegaan van de 5 elementenleer en de Chinese orgaanfuncties. Worden de blokkades opgeheven dan komen lichaam en geest weer in balans.

VoetreflexPlus

Bij VoetreflexPlus (zoals gegeven bij Gezond Leusden) worden Westerse en authentieke Chinese massagetechnieken met elkaar gecombineerd. Zowel de reflexzones op de voeten als de acupunctuurpunten en meridianen (energiebanen) op de voeten en onderbenen worden behandeld. Deze combinatie van massagetechnieken is zeer effectief, versterkt en versnelt de resultaten en geeft een uitbreiding van behandelingsmogelijkheden.

VoetreflexPlus werkt op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau en kan zowel voor de behandeling van aandoeningen als preventief worden ingezet.

meer informatie: praktijk@gezondleusden.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.